Papryka faszerowana - zapiekana (porcja dla 2 osób)
-2 papryki (u mnie czerwone)
- 100 gram kaszy kuskus
- 5 kotletów sojowych
- 250 gram pieczarek
- przyprawy
Paprykę
przekrawamy na pół, wyciągamy gniazda nasienne. Solimy środek i
odstawiamy. Kuskus zalewamy wrzątkiem. Kotlety sojowe zalewamy
wrzątkiem + przyprawy (a'la bulion). Pieczarki trzemy i dusimy w
rondelku. Gdy kotlety namokną wyciągamy je z wody i kroimy na mniejsze
kawałki po czym mieszamy z kuskusem i pieczarkami. Wszystko
przyprawiamy do smaku. Nadziewamy papryki. Ustawiamy na blasze,
pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni.
Podałam z sosem jogurtowym (jogurt naturalny+pietruszka świeża+sól).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz