Strony

piątek, 25 maja 2012

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana - zapiekana (porcja dla 2 osób)

-2 papryki (u mnie czerwone)
- 100 gram kaszy kuskus
- 5 kotletów sojowych
- 250 gram pieczarek
- przyprawy

Paprykę przekrawamy na pół, wyciągamy gniazda nasienne. Solimy środek i odstawiamy. Kuskus zalewamy wrzątkiem. Kotlety sojowe zalewamy wrzątkiem + przyprawy (a'la bulion). Pieczarki trzemy i dusimy w rondelku. Gdy kotlety namokną wyciągamy je z wody i kroimy na mniejsze kawałki po czym mieszamy z kuskusem i pieczarkami. Wszystko przyprawiamy do smaku. Nadziewamy papryki. Ustawiamy na blasze, pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni.
Podałam z sosem jogurtowym (jogurt naturalny+pietruszka świeża+sól).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz