Cytuję:
"1/2 opakowania kotletów sojowych
cebula
pomidory z puszki
groszek zielony z puszki
oliwa
sól morska, pieprz, papryka ostra, tymianek
cebula
pomidory z puszki
groszek zielony z puszki
oliwa
sól morska, pieprz, papryka ostra, tymianek
Przygotowujemy kotlety sojowe. Zalewamy je wrzącym bulionem warzywnym i
zostawiamy na 15 minut, aby zmiękły, mieszamy. (...)
Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulkę pokrojoną w talarki. Kotlety kroimy na mniejsze kawałki (...), dodajemy na patelnię i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory, groszek, przyprawiamy wg gustu. Ja użyłam dosyć sporo ostrej papryki - gulasz powinien być lekko pikantny ;)"
Na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy cebulkę pokrojoną w talarki. Kotlety kroimy na mniejsze kawałki (...), dodajemy na patelnię i chwilę smażymy. Dodajemy pomidory, groszek, przyprawiamy wg gustu. Ja użyłam dosyć sporo ostrej papryki - gulasz powinien być lekko pikantny ;)"
Podałam z kuskusem, który zalałam pozostałym bulionem użytym do kotletów sojowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz