Strony

piątek, 27 lipca 2012

Jaglana owsianka ze śliwkami i rodzynkami

Idealna na kłopoty trawienne, na bolący brzuch lub wzdęcie.
Szybka w przygotowaniu, ciężka do sfotografowania szczególnie, że barwy mało kontrastowe.
Jednakże smaczna i sycąca.
Działająca cuda dla jelit...

Składniki dla 1 osoby:
pół szklanki kaszy jaglanej
2 łyżki płatków owsianych
szklanka mleka 1.5%
5 śliwek suszonych
garść rodzynek
+ ewentualnie łyżka miodu

Kaszę i płatki zalać mlekiem, gotować ok. 10 minut. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki dorzucić do kaszy wraz z rodzynkami. Dokładnie wymieszać, trzymać na ogniu do otrzymania pożądanej gęstości. Jeśli masa jest mdła należy dodać miód, po lekkim ostudzeniu jaglanki. 


Zgłoszona do dwóch akcji:


W roli głównej - Kasza Jaglana

7 komentarzy:

  1. Pychota :) Ja dziś jadłam Jaglaną z suszoną żurawiną i suszonymi bananami :) Też pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak, jaglanka to genialna kasza. Sprawdza się zarówno przy śniadaniach, jak i obiadach, no i oczywiście jest zdrowa. Uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. No właśnie nie mogę żyć tylko na owsiance więc spróbuje tej jaglanki

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo kasza na śniadanie, na to bym nie wpadła! genialnie to wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię kaszę jaglaną w wersji na słodko, na pewno wypróbuję ten przepis!

    OdpowiedzUsuń
  6. idę robić! zamiast rodzynek będzie żurawina!

    OdpowiedzUsuń