Strony

wtorek, 18 czerwca 2013

Młoda kapusta z burakami

Buraki i kapusta to może dla niektórych dziwne połączenie, ale dajcie się skusić na przygotowanie takiego obiadu, jest naprawdę pyszny!

Składniki na 2 porcje obiadowe

główka młodej kapusty
2 buraki
pęczek koperku
2 łyżki mielonego siemienia lnianego (Ekoprodukt)

przyprawy (sól, pieprz)

ziemniaki wg uznania

Buraki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Umieszczamy w dużym garnku i dusimy ok. 10 minut. W tym czasie szatkujemy kapustę i obsypujemy ją solą. Dodajemy do buraków, mieszamy i dusimy co najmniej 40 minut. Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy siemię lniane, poszatkowany koperek i doprawiamy do smaku. 

Podajemy z ziemniaczkami.



1 komentarz: