Strony

niedziela, 24 czerwca 2012

Wegeburgery z grilla

Sztandarowa potrawa z grilla. U nas jest zawsze i zawsze znika jako pierwsza.
Grillowane wegeburgery z rozmaitymi dodatkami.


Potrzebujemy:

bułki (u nas pszenne kajzerki i małe grahamki) i smarowidło (masło, margarynę)

kotlety sojowe (namoczone w bulionie warzywnym, usmażone w panierce z jajka i sezamu)
Wegetariański grill
paprykę, pieczarki, groszek, kukurydzę i żółty ser

Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem. Kotlety sojowe (wcześniej usmażone) przecinamy na pół - wzdłuż, aby były cieńsze. Paprykę, pieczarki i żółty ser kroimy na plasterki. Wszystko to układamy na bułce, przykrywamy górą pieczywka i zawijamy w folię aluminiową.


Grillujemy ok. 20-30 minut, aby bułki stały się chrupiące, a ser ciągnący.
                                                                 

1 komentarz:

  1. wspaniałe danie
    koniecznie zapraszamy z nim do grillowego konkursu trwającegojeszcze dziś na naszej stronie :)

    OdpowiedzUsuń