Grillowane wegeburgery z rozmaitymi dodatkami.
Potrzebujemy:
bułki (u nas pszenne kajzerki i małe grahamki) i smarowidło (masło, margarynę)
kotlety sojowe (namoczone w bulionie warzywnym, usmażone w panierce z jajka i sezamu)
paprykę, pieczarki, groszek, kukurydzę i żółty ser
Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem. Kotlety sojowe (wcześniej usmażone) przecinamy na pół - wzdłuż, aby były cieńsze. Paprykę, pieczarki i żółty ser kroimy na plasterki. Wszystko to układamy na bułce, przykrywamy górą pieczywka i zawijamy w folię aluminiową.
Grillujemy ok. 20-30 minut, aby bułki stały się chrupiące, a ser ciągnący.
wspaniałe danie
OdpowiedzUsuńkoniecznie zapraszamy z nim do grillowego konkursu trwającegojeszcze dziś na naszej stronie :)