Czasami jest taki dzień jak dziś...
Wstajemy spóźnieni, nie ma czasu na przygotowanie zdrowego śniadania, łapiemy kawałek chleba, smarujemy pastą, plasterek pomidora i w nogi!
A co to za pasta?
Zdrowa, smaczna, wegetariańska (wegańska)...Pasta Bio.K o smaku papryki
Charakter:Biologiczna, pikantna pasta kanapkowa o ognistym smaku papryki
Składniki:Soja*, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy*, papryka*, sól morska, zioła* i przyprawy*.
Wartość odżywcza:882 kJ / 211 kcal w 100g
* Wyłącznie z biologicznie kontrolowanych upraw
Pastę paprykową zjadłam z pieczywkiem lekkim, pomidorkiem, papryką i kukurydzą. Wyraźny smak pasty spowodował, że nie musiałam solić warzyw. Śniadanie mogę uznać za udane i stosunkowo mało kaloryczne!
SOI, OLEJÓW ROŚLINNYCH, CEBULI, SOLI MORSKIEJ I INNYCH PRZYPRAW.
Wartość odżywcza - 2258 kJ / 548 kcal w 100g i tym samym wartość odżywcza jest o połowę niższa niż smalczyku na bazie tłuszczów zwierzęcych.
Znalazłam je u EkoŻerców
Polecam mieć kilka opakowań tych past w lodówce, nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie potrzeba zjedzenia na szybko czegoś zdrowego!
Ulubione smaki:
- pasta kanapkowa o smaku chili
- pasztet warzywny
- pasta kanapkowa o smaku pestek dyni
- pasta kanapkowa o smaku papryki
- pasta kanapkowa o smaku chrzanowym
- pasta kanapkowa orkiszowa
- pasta kanapkowa o smaku chrzanowym
- pasta kanapkowa orkiszowa
Smaki, które mi "nie podeszły"
- smalczyk wegetariański (zbyt tłusty i dziwna konsystencja)
aaaa! pamiętam te pasty! zajadałam się nimi w Wiedniu! były tam bardzo tanie i dostępne praktycznie w każdym większym sklepie samoobsługowym. Dzięki za informację:))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
WN
Bardzo mi posmakowały, przypominają paprykarz, ale są wyraźniejsze w smaku :) One są produkowane w Austrii więc to ich lokalny rynek ;)
OdpowiedzUsuń