Wczoraj pohamowałam się od jedzenia masła orzechowego (po przepis KLIKNIJ tutaj), ale dziś od rana zajadam się waflami ryżowymi posmarowanymi owym specjałem.
A że wafle są na nutę owocową (banan, kokos i algi morskie) to całe moje śniadanko wygląda właśnie tak.
Co mogę powiedzieć o tych waflach?
Przede wszystkim cieszy fakt, że nie mają dodatku CUKRU jak inne wafle z nutą owocową, a dodatek banana, kokosa i alg morskich sprawia, że nie są bezsmakowe i neutralne - wręcz przeciwnie - pięknie pachną i dobrze smakują!
Jeden wafel ma 35 kalorii, także spokojnie można zajadać na śniadanie (nie będzie grzechem nawet obfite posmarowanie masłem orzechowym...)
A taką informację znalazłam na stronie www.sonko.pl
"Wiórki kokosowe są bardzo pożywne nie tylko ze względu na wysoką
kaloryczność, ale i z powodu wyjątkowej jakości zawartego w nich białka,
które może z powodzeniem zastąpić w diecie białko zwierzęce. Z tego
względu kokos jest szczególnie ważnym surowcem spożywczym w diecie
wegetariańskiej."
Wyglądają smacznie, a banan to mój ulubiony owoc ;)
OdpowiedzUsuńprosty pomysł, a jakże smaczne połączenie :)
OdpowiedzUsuńOsobiście preferuję wersję wafel ryżowy+masło orzechowe+konfitura brzoswiniowa+banan. Dwie sztuki takiej "kanapeczki" również robią za moje śniadanie. Jest tak słodko, że wystarcza mi słodkości na cały dzień ;)
OdpowiedzUsuńo proszę jeszcze konfiturkę do tego dodać, na pewno smaku nie popsuje - wręcz przeciwnie ;)
Usuń