Strony

niedziela, 28 października 2012

Francuska rolada

Danie szybkie, sycące i pełne warzyw, można dowolnie modyfikować i kombinować z dodatkami, ja użyłam to co mi zostało z tego tygodnia w lodówce ;)

opakowanie ciasta francuskiego lekkiego (do kupienia np. w Lidlu)
kilka pomidorków koktajlowych
pół opakowania szpinaku mrożonego
pół kostki sera typu feta
1/4 brokuła
1/4 kalafiora
przyprawy

Pomidory pokroić w ćwiartki, ser w kostkę. Szpinak rozmrozić z przyprawami na patelni, brokuł i kalafior zalać wrzątkiem i gotować ok. 5 minut, po czym odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać. Nakładać na powierzchnię ciasta francuskiego, zawinąć w roladę i piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni.




6 komentarzy:

  1. znowu super przepis, do wykorzystania :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Feta, kalafior, szpinak, brokuły... Zamknęłaś w tym cieście jedno z moich ulubionych połączeń! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. chyba nie ma to jakoś dużo kcl?

    OdpowiedzUsuń
  5. zgadzam się z whiness :) idealnie 'zapakowałaś' tego francuza:D nie wiedziałam, że w lidlu jest lekkie ciasto francuskie!;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super pomysł, tylko zastanawiam się, czy z tym ciastem francuskim nie będzie dość wysokokaloryczne? :)

    OdpowiedzUsuń