Danie szybkie, sycące i pełne warzyw, można dowolnie modyfikować i kombinować z dodatkami, ja użyłam to co mi zostało z tego tygodnia w lodówce ;)
opakowanie ciasta francuskiego lekkiego (do kupienia np. w Lidlu)
kilka pomidorków koktajlowych
pół opakowania szpinaku mrożonego
pół kostki sera typu feta
1/4 brokuła
1/4 kalafiora
przyprawy
Pomidory pokroić w ćwiartki, ser w kostkę. Szpinak rozmrozić z przyprawami na patelni, brokuł i kalafior zalać wrzątkiem i gotować ok. 5 minut, po czym odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać. Nakładać na powierzchnię ciasta francuskiego, zawinąć w roladę i piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
znowu super przepis, do wykorzystania :-)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńFeta, kalafior, szpinak, brokuły... Zamknęłaś w tym cieście jedno z moich ulubionych połączeń! :D
OdpowiedzUsuńchyba nie ma to jakoś dużo kcl?
OdpowiedzUsuńzgadzam się z whiness :) idealnie 'zapakowałaś' tego francuza:D nie wiedziałam, że w lidlu jest lekkie ciasto francuskie!;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, tylko zastanawiam się, czy z tym ciastem francuskim nie będzie dość wysokokaloryczne? :)
OdpowiedzUsuń