Strony

sobota, 22 grudnia 2012

Jaglana z malinami

Ostatnio proponowałam Wam mannę z malinami, a dziś zapraszam na najzdrowszą z kasz - czyli jaglankę. Ostatni pojemniczek malin wyciągnęłam z zamrażarki więc odrobina lata na 2 dni przed Świętami. 

Składniki na 2 porcje:

3/4 szklanki kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki wody
5 tabletek stevii (np. SteviGold)

miseczka malin mrożonych
kropelki czekoladowe do dekoracji

Kaszę przepłukać pod wodą, wrzucić do wrzątku ze stevią i gotować ok. 30 minut, dolewać wody jeśli będzie potrzeba. Maliny wyciągnąć wcześniej lub wsadzić na kilkanaście sekund do mikrofalówki, żeby puściły sok. Ugotowaną kaszę przekładać do szklanek robiąc warstwy z malin. Na górę sypnąć trochę czekoladowych kropelek. 
Smacznego!

10 komentarzy:

  1. Wygląda cudownie! Niedawno robiłam podobną z truskawkami, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. jaglanka na zdrowie , pycha *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Dziewczyny polecam zrobić, nadadzą się każde letnie owoce, które macie zamrożone, nawet śliwki :) nie wygląda z nimi tak ładnie ale jest przesmaczna :) dziękuję za mile słowa!!!

      Usuń
  4. Coś pysznego i lekkiego - to lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kiedys jej nie lubilam ale teraz za nia szaleje a jeszcze z malinami ;))

    OdpowiedzUsuń
  6. Koralina- życzę Ci pogodnych, wesołych i spokojnych świąt!;)

    OdpowiedzUsuń
  7. zrobilam w weekend dzieciom na podwieczorek i co... pogardzily:/ zjedli maliny a kasze z roztartymi owocami wyciapali i tyle bylo jedzenia, ale za to dla mnie byla wieksza porcja. dziekuje za przepis:)

    OdpowiedzUsuń