Kolejna "pseudokiełbaska" od DorBio rozpakowana, smak zadowalający, konsystencja również - wylądowała na francuskiej pizzy z dodatkiem warzyw i żółtego sera, a z reszty będą kotlety podobne do tych (klikamy).
Składniki na 2 porcje (po pół formy)
ciasto francuskie lekkie (np. z Lidla, w niebieskim opakowaniu)
kilka plasterków salami (roślinnego, dostępnego w sklepiej DorBio)
2 łyżki kaparów
2 łyżki zielonych oliwek
czerwona papryka
kilka pomidorków koktajlowych
żółty ser (u nas lekki gouda)
oregano
Paprykę pokroić w kostkę, kapary i oliwki rozdrobnić. Wędlinę pokroić w plasterki tak samo jak pomidorki. Ciastem wyłożyć okrągłą foremkę, ułożyć dodatki, posypać żółtym serem, pomidorami i oregano. Zapiekać 20 minut w temp. 200 stopni (na 5 minut przed końcem włączyć termoobieg).
fajny pomysł na taką pizzę na cieście francuskim. Salami roślinnego nigdy nie jadłam, podchodzę raczej jak pies do jeża do takich wędlino podobnych rzeczy. Nie lubiłam nigdy ani prawdziwych wędlin ani tych wege. Ale z resztą składników nie mam problemów.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika