W Lidlu pojawił się piękny kolorowy makaron (barwiony burakami, szpinakiem, bazylią) więc powstał w mojej głowie pomysł na kolorową sałatkę makaronową.
Proporcje dla 4-5 osób
500 gram kolorowego makaronu
papryka żółta
opakowanie sera typu feta
3 ogórki szklarniowe
sałata np. masłowa
puszka groszku konserwowego
przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz)
oliwa z oliwek
Makaron ugotować w osolonej wodzie al'dente. Paprykę pokroić w kostkę, ser również. Ogórki obrać i pokroić, sałatę opłukać i porwać na małe kawałki, groszek odsączyć z wody.
W przyprawach nie podaję soli, ponieważ feta jest słona więc można przesadzić!
Zrobiłam dzisiaj na II śniadanie - pycha!! Zrobiłam z połowy porcji a i tak wyszło mi na II śniadanie dziś i jutro + jeszcze mąż zjadł porządną porację :)
OdpowiedzUsuń