Kolejna odsłona pysznego śniadanka owsiankowego. Tym razem wersja z suszonymi śliwkami, a zamiast mleka jogurt naturalny.
Składniki:
6 pokrojonych na kawałki suszonych śliwek
płatki owsiane
jogurt naturalny bez cukru
Postępujemy tak jak przy pierwszej owsiance, czyli owoce, płatki, jogurt, owoce, płatki, jogurt to wszystko umieszczamy w słoiczku. Wygląda mniej więcej tak:
Zakręcamy słoik i potrząsamy (żeby jogurt powchodził między warstwy). Odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano zjadamy ze smakiem!
Nie podaję dokładnym proporcji, bo to zależy jaki słoiczek użyjemy do przyrządzenia owsianki.
i taka na zimnojest dobra ? :) nie podgrzewasz już jej rano? to dobry pomysł na śniadanie , które zabiera się do pracy , żeby nie jeść pieczywa itp .
OdpowiedzUsuńJakbym podgrzewała to bym napisała :) Moim zdaniem (i wielu innych osób) jest dobra taka na zimno, ale wiadomo każdy jest inny, może Tobie nie będzie smakować. Zrób i zobaczysz :)
Usuńoch, cały czas chce ją wypróbwać.. i nadal nie wiem czemu tego nie zrobiłam xD widziałam ją już na tylu blogach i zawsze cieknie mi ślinka.!
OdpowiedzUsuńPolecam :) U mnie teraz często gości w różnych odsłonach, można szaleć ze smakami :)
UsuńZrobiłam podobną owsiankę, tyle że z płatków jęczmiennych, banana i soku z aloesu. Zerknij! Muszę wypróbować Twoją wersję w słoiku:)
OdpowiedzUsuńIle dni taka owsianka wytrzymuje w lodówce?
OdpowiedzUsuń