Ciepło, leniwie, nie chce się stać przy garach w quchni, a zjadłoby się coś smacznego na obiad.
Weszłam więc na ulubioną stronę dla wegetarian i znalazłam taką oto sałatkę.
Podane proporcje są na dużą michę sałatki, my zrobiliśmy z 3/4 porcji (czyli po 3/4 puszki czerwonej fasoli ect.)
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
puszka groszku
1 dosyć spory ogórek świeży
sałata rzymska
papryka czerwona
papryka żółta
5 jajek na twardo
oliwki zielone
puszka kukurydzy
puszka groszku
1 dosyć spory ogórek świeży
sałata rzymska
papryka czerwona
papryka żółta
5 jajek na twardo
oliwki zielone
oliwa
sól
pieprz
sól
pieprz
Najpierw przygotowujemy oliwę, doprawiamy i odstawiamy na czas przygotowania sałatki. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą w dużej misce i zalewamy oliwą.
Można podać z grzankami, bagietką lub zjeść jako samodzielne danie.
to moj dzisiejszy obiad:) jestes niesamowita,a Twoje przepisy nieziemsko wygladaja:) czytam tez na Vitalii i podziwiam!!! dzieki!
OdpowiedzUsuń