Strony

piątek, 15 czerwca 2012

Szpinak do kwadratu

Lekki obiad, jak się zjada kilogramy truskawek dziennie to nie ma miejsca na duże obiady, dlatego dziś bardziej przystawkowo, ale za to jak pysznie!

- opakowanie ciasta francuskiego o obniżonej zawartości tłuszczu (do kupienia np. w Lidlu)
- opakowanie szpinaku świeżego
- 3-4 pieczarki
- duży pomidor
- żółty ser
+ przyprawy

Szpinak porwać na mniejsze kawałki i udusić na suchej patelni, aż zrobi się mały. Dobrze doprawić. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, mi wyszło 12 sztuk. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, to samo  z pomidorem. Na kwadraty nakładać szpinak, pieczarki, plasterek pomidora i posypać żółtym serem. Zapiekać do zarumienienia (ok. 15 minut w temp. 200 stopni). 


Przepis bierze udział w konkursie organizowanym przez Red and Pale


1 komentarz: