piątek, 15 czerwca 2012

Szpinak do kwadratu

Lekki obiad, jak się zjada kilogramy truskawek dziennie to nie ma miejsca na duże obiady, dlatego dziś bardziej przystawkowo, ale za to jak pysznie!

- opakowanie ciasta francuskiego o obniżonej zawartości tłuszczu (do kupienia np. w Lidlu)
- opakowanie szpinaku świeżego
- 3-4 pieczarki
- duży pomidor
- żółty ser
+ przyprawy

Szpinak porwać na mniejsze kawałki i udusić na suchej patelni, aż zrobi się mały. Dobrze doprawić. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, mi wyszło 12 sztuk. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, to samo  z pomidorem. Na kwadraty nakładać szpinak, pieczarki, plasterek pomidora i posypać żółtym serem. Zapiekać do zarumienienia (ok. 15 minut w temp. 200 stopni). 


Przepis bierze udział w konkursie organizowanym przez Red and Pale


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...