Piękna złota jesień sprzyja kolorowym potrawom, dlatego dziś zapraszam na 3 papryczki w kolorach reggae.
Inny pomysł na nadziewane papryki znajdziecie TUTAJ.
W zależności od potrzeb składniki należy mnożyć lub dzielić ;)
soczewica czerwona (szklanka)
przyprawy do smaku
Papryce odciąć "wieczko z ogonkiem", wydrążyć gniazda nasienne i natrzeć ją w środku przyprawami (u mnie sól, czubirca zielona, pieprz świeży mielony). Soczewicę ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, wymieszać z cebulką, ser porwać na mniejsze kawałki, doprawić wg uznania. Nafaszerować papryki. Ułożyć na blaszce i zapiekać ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Podawać z ulubionym sosem, u nas jogurtowo-czosnkowy.
reeegeee papryki haha dobre:)
OdpowiedzUsuńLuuubię :D Najbardziej latem, ale jako jesienny, zdrowy obiad - jak najbardziej!
OdpowiedzUsuńJak kolorowo... Dziękuję za udział w akcji :)
OdpowiedzUsuńpapryka faszerowana, uuwieelbiam!
OdpowiedzUsuńszkoda tylko,ze żółty nie jest w środku;D
OdpowiedzUsuń