
Zapraszam Was na bardzo lekki obiad wiosenny, ze szparagami w roli głównej.
Składniki na 2 porcje
pęczek zielonych szparagów
brokuł
4 jajka (po 2 na osobę)
łyżeczka oleju np. kokosowego (można kupić w Bio-Krainie)
mały jogurt grecki lekki
łyżka majonezu (opcjonalnie)
sól i pieprz
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałą część i umieścić w naczyniu do parowania wraz z pokrojonym na mniejsze części brokułem. Gotować na parze około 7 - 10 minut. Jajka usmażyć na rozgrzanym tłuszczu - w zależności od gustu żółtko może być płynne lub ścięte. Posolić i popieprzyć.
w koncu ktos odmienia prawidlowo slow szparag ;) a nie szparaga :D
OdpowiedzUsuńhehe ja z tych od "ambrozji" i wszystkich innych ochów i achów i wolę białe (mimo obierania) , ale taki obiad jak pęczek zielonych szparagów + coś to w maju moje ukochane menu :) Buziaki dla Waszej trójki :*
OdpowiedzUsuń