poniedziałek, 24 września 2012

Jaglanka z czekoladą

Porządki w szafkach uświadomiły mi ile mam pootwieranych opakowań różnych produktów! Trzeba było trochę powyjadać co by się nie przeterminowały.

Dla 2 osób:

3/4 szklanki kaszy jaglanej
1,5 szklanki wody (można zmieszać z mlekiem)
7 tabletek stevii firmy SteviGold

banan
pół ćwiartki arbuza

"na oko"
mleko 1,5%
mleko w proszku odtłuszczone
kakao odtłuszczone(np. Decomorreno)
6 tabletek stevii firmy SteviGold

dodatkowo
wiórki kokosowe
migdały
herbatniki pełnoziarniste

Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodać stevię. 
Banana pokroić w plasterki, arbuza w kosteczkę.
Przygotować "czekoladę" z mleka, mleka w proszku, kakao i stevii, tak aby była gęsta jednak lejąca. Dziś dałam łyżkę kakao i 6-7 czubatych łyżek mleka w proszku i potem podlewaj pomału mlekiem, cały czas mieszając aż do uzyskania pożądanej konsystencji. 

Umieść na dnie wysokiej szklanki owoce, daj odrobinę "czekolady", dodaj ciepłą kaszę jaglaną zalej pozostałością płynnej czekolady udekoruj dodatkami. 

4 komentarze:

  1. mmm , pysznie i tak zdrowo , smaki idealne !

    OdpowiedzUsuń
  2. EJ!!! U mnie też kasza, ale jęczmienna tym razem! Super!

    OdpowiedzUsuń
  3. a jeżeli chodzi o konkurs, to wygrasz, bo to zdjęcie jest takie pikne, że wszyscy o chwila głosują mówię Ci

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...