poniedziałek, 29 czerwca 2015

Sałatka z płatkami kukurydzianymi

Lubię chrupiące, a latem lubię sałatki. Dziś zapraszam na brokułową sałatkę z chrupiącymi płatkami kukurydzianymi - bez cukru - które możecie nabyć w sklepie Bio-Kraina.


Składniki

brokuł
sałata rzymska lub lodowa
szczypiorek
młody por
2 duże, malinowe pomidory
opakowanie sera typu feta
5 jaj ugotowanych na twardo
3-4 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego
3-4 łyżki płatków kukurydzianych bez cukru

sól i pieprz do smaku


Brokuł sparzyć i obgotować maksymalnie 4 minuty, odcedzić i pokroić na mniejsze cząsteczki. Pozostałe warzywa i nabiał pokroić wg uznania, obsypać siemieniem oraz przyprawami. Nałożyć porcje na talerze i dodać płatki kukurydziane, aby były chrupiące należy zrobić to przed samym jedzeniem. 


2 komentarze:

  1. Oooo, nie wpadłabym na pomysł z płatkami do sałatki! :)

    Zdrowotnieiradosnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy składnik do sałatki - płatki kukurydziane, chyba bym na to nie wpadła:-) Ja uwielbiam połączenie brokułów z prażonym słonecznikiem! Takie przepisy są bardzo inspirujące, ponieważ można wymieniać różne składniki i stworzyć zupełnie inną sałatkę.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...