poniedziałek, 18 czerwca 2012

Sałatka błyskawiczna z jajkami (puszka.pl)

Ciepło, leniwie, nie chce się stać przy garach w quchni, a zjadłoby się coś smacznego na obiad. 
Weszłam więc na ulubioną stronę dla wegetarian i znalazłam taką oto sałatkę.
Podane proporcje są na dużą michę sałatki, my zrobiliśmy z 3/4 porcji (czyli po 3/4 puszki czerwonej fasoli ect.)

puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
puszka groszku
1 dosyć spory ogórek świeży
sałata rzymska
papryka czerwona
papryka żółta
5 jajek na twardo
oliwki zielone

 oliwa
sól
pieprz


Najpierw przygotowujemy oliwę, doprawiamy i odstawiamy na czas przygotowania sałatki. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą w dużej misce i zalewamy oliwą. 
Można podać z grzankami, bagietką lub zjeść jako samodzielne danie. 

*jeśli dbasz o linię wybieraj te warzywa konserwowe, które nie są dosładzane cukrem - czytaj etykiety!

1 komentarz:

  1. to moj dzisiejszy obiad:) jestes niesamowita,a Twoje przepisy nieziemsko wygladaja:) czytam tez na Vitalii i podziwiam!!! dzieki!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...