poniedziałek, 28 stycznia 2013

Makaron żytni razowy z warzywami

Jak makaron to wiadomo, że danie szybkie, ekspressowe i praktycznie zawsze udane :)
Makarony firmy Bartolini poznałam dzięki internetowemu sklepowi Ekolandia24.pl - to od nich dostałam pierwszą paczkę żytniego, pełnoziarnistego makaronu w finezyjnych kształtach. Tym większa była moja radość, gdy zobaczyłam kolejne wersje owego makaronu, tym razem duże świderki. 

3-4 garści makaronu żytniego Bartolini
opakowanie brokułu mrożonego
2 gałązki pomidorków koktajlowych
pół puszki kukurydzy bez cukru
przyprawy

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł przełożyć na patelnię i dusić do miękkości, pomidorki pokroić na połówki, dorzucić na patelnię, dodać kukurydzę oraz przyprawy, chwilę dusić razem. Przełożyć do odcedzonego makaronu. Można podać z sosem czosnkowym.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam wrzucic kilka rzeczy i mieć niesamowicie pyszne i sycące danie z makaronu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. moje smaki :) ... lubię korzystać z mrożonek warzywnych ... kilkuminutowe duszenie na patelni i dodatek pełnoziarnistego makaronu lub brązowego ryżu i wspaniałe danie gotowe...
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo często robię takie obiady!;) kupuję jakąś mieszankę warzyw, doprawiam i mam genialny obiad, a innego makaronu jak nie pełnoziarnistego nie wybieram! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Klasycznie, prosto - najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...