Kolejny szybki przepis, zdrowo, wartościowo i można najeść się do syta bez grama cukru. Słodycz znajdziecie w suszonych i świeżych owocach, nie potrzeba cukru. Płatki jęczmienne instant (firmy Kupiec) to chyba dość nowy produkt na rynku, ja w każdym bądź razie nie spotkałam się z nimi wcześniej, przygotowuje się je błyskawicznie - jak to instant - a na pewno mają dużo wartości, mimo, że oczywiste jest, że im bardziej produkt przetworzony tym uboższy w witaminy i minerały. Ale coś za coś. W diecie młodej mamy liczy się szybkość przygotowania i to właśnie dają nam płatki jęczmienne błyskawiczne Kupiec. Do tego, żeby było całkiem zdrowo dorzucam musli Dobra Kaloria, jest to ulepek wszystkiego co najlepsze (Skład: melasa, płatki owsiane, mąka pszenna graham, olej palmowy, rodzynki, płatki kukurydziane, jabłko suszone, amarantus ekspandowany, pszenica ekspandowana, wiórki kokosowe, ziarno sezamu, siemię lniane, jajko w proszku, środek spulchniający (wodorowęglan amonu).)
To do dzieła!
Składniki na dużą porcję
duży kubek mleka (u mnie roślinne, ryżowe z Rossmanna)
mak mielony (kupuję w Lidlu)
jabłko
owoce suszone wg uznania - u mnie żurawina i morele bez siarki (ze sklepu BadaPak)
banan
Jabłko obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i zalewamy mlekiem - doprowadzamy do wrzenia i zasypujemy sporą ilością płatków i maku, mieszamy przez 2 minuty ciągle gotując. Pozostawiamy pod przykryciem, aby w tym czasie przygotować (pokroić) banana i suszone owoce. Przekładamy całość do miseczki, obsypujemy dodatkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz