czwartek, 30 października 2014

Racuchy owsiane Sante

Propozycja dla zabieganych lub jak kto woli leniwych :) Wystarczy dodać kefir i owoce - polecane są jabłka, ale robiłam też z gruszkami i bananem. W akcie szaleństwa dorzucamy jeszcze garść żurawiny i słonecznika. Teraz to mieszamy i smażymy. Ot tyle. Racuchy owsiane Sante są fajną alternatywą dla porannych kanapek, można usmażone wpakować do pojemnika i zabrać do pracy, przed jedzeniem polać jogurtem naturalnym i mamy pełnowartościowe, smaczne śniadanie. 

Smażę je na maśle klarowanym, z tym, że moja patelnia potrzebuje tylko jednej porcji tłuszczu na całe smażenie, także racuchy są puszyste i lekkie, nie nasiąknięte tłuszczem jak co poniektórym kojarzą się z dzieciństwa...

Skład racuchów jest prosty, co dodatkowo daje im kolejną gwiazdkę, wszak im krótszy i mniej skomplikowany skład na opakowaniu tym lepiej. Zobaczcie sami:
mąka pszenna, otręby owsiane 41,3%, rodzynki, cukier wanilinowy (cukier, aromat), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, sól morska.
Nie ma się do czego przyczepić, a jak dodamy sobie do nich jeszcze swoich bakalii to już w ogóle samo zdrowie. 

Trzeba Was jeszcze zachęcać? Przy najbliższej wizycie w sklepie włóżcie do koszyka opakowanie racuszków, no dobra weźcie od razu 2 :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...