środa, 5 czerwca 2013

Smoothie z goji i ryżu

Tak jak Wam pisałam post wcześniej, zrobiłam mleko ryżowe - zrobiłam je już kilka razy, bo odkryłam, że wychodzi z niego idealne smoothie - słodkie, zdrowe i napełniające brzuch na długi czas.

Na 2 porcje potrzebujemy:

1 1/2 szklanki mleka ryżowego (przepis tutaj)
5 łyżek jagód goji (np. ze sklepu BadaPak)
pół banana
łyżka soku z cytryny

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze 
(u mnie Thermomix) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. 

10 komentarzy:

  1. Mmm, wygląda niezwykle apetycznie, aż jestem ciekaw y jak smakuje, będę musiał wypróbować :)

    Pozdrawiam

    kuchnia-suflera.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe połączenie. Jagód goji jeszcze tak nie używałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kurczę, twoje porcje są dość małe. mam wrażenie, że nie najadłabym się takim smoothie :( podobnie jak jabłkiem z żurawiną czy sałatką na obiad. mój żołądek kocha tonę (!) jedzenia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A to ciekawe, ostatnio dostałam maila, że jem ogromne porcje :D Hehe, co człowiek to inna opinia ;)

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. Chcę jagody goji! Chcę taki koktajl! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W podlinkowanym sklepie znajdziesz najlepszą cenę za goji w całej sieci :)

      Usuń
  6. Z pełnymi ziarnami (w tym ryż brązowy), należy przeprowadzić proces moczenia, najlepiej w odczynie kwaśnym. Jak ktoś chce więcej poczytać: jak, ile i po co, to proponuję wklepać 'soaking grains OR seeds"

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...