Tak jak Wam pisałam post wcześniej, zrobiłam mleko ryżowe - zrobiłam je już kilka razy, bo odkryłam, że wychodzi z niego idealne smoothie - słodkie, zdrowe i napełniające brzuch na długi czas.
Na 2 porcje potrzebujemy:
1 1/2 szklanki mleka ryżowego (przepis tutaj)
5 łyżek jagód goji (np. ze sklepu BadaPak)
pół banana
łyżka soku z cytryny
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze
(u mnie Thermomix) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Mmm, wygląda niezwykle apetycznie, aż jestem ciekaw y jak smakuje, będę musiał wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
kuchnia-suflera.blogspot.com
Bardzo ciekawe połączenie. Jagód goji jeszcze tak nie używałam :)
OdpowiedzUsuńkurczę, twoje porcje są dość małe. mam wrażenie, że nie najadłabym się takim smoothie :( podobnie jak jabłkiem z żurawiną czy sałatką na obiad. mój żołądek kocha tonę (!) jedzenia.
OdpowiedzUsuńA to ciekawe, ostatnio dostałam maila, że jem ogromne porcje :D Hehe, co człowiek to inna opinia ;)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńma genialny kolor... :)
OdpowiedzUsuńo tym samym pomyślałam! :)
UsuńChcę jagody goji! Chcę taki koktajl! :D
OdpowiedzUsuńW podlinkowanym sklepie znajdziesz najlepszą cenę za goji w całej sieci :)
UsuńZ pełnymi ziarnami (w tym ryż brązowy), należy przeprowadzić proces moczenia, najlepiej w odczynie kwaśnym. Jak ktoś chce więcej poczytać: jak, ile i po co, to proponuję wklepać 'soaking grains OR seeds"
OdpowiedzUsuń