sobota, 7 lipca 2012

Wafle ryżowo-bananowe Sonko + masło orzechowe

Wczoraj pohamowałam się od jedzenia masła orzechowego (po przepis KLIKNIJ tutaj), ale dziś od rana zajadam się waflami ryżowymi posmarowanymi owym specjałem.


A że wafle są na nutę owocową (banan, kokos i algi morskie) to całe moje śniadanko wygląda właśnie tak.

Co mogę powiedzieć o tych waflach?

Przede wszystkim cieszy fakt, że nie mają dodatku CUKRU jak inne wafle z nutą owocową, a dodatek banana, kokosa i alg morskich sprawia, że nie są bezsmakowe i neutralne - wręcz przeciwnie - pięknie pachną i dobrze smakują! 

Jeden wafel ma 35 kalorii, także spokojnie można zajadać na śniadanie (nie będzie grzechem nawet obfite posmarowanie masłem orzechowym...)

A taką informację znalazłam na stronie www.sonko.pl

 "Wiórki kokosowe są bardzo pożywne nie tylko ze względu na wysoką kaloryczność, ale i z powodu wyjątkowej jakości zawartego w nich białka, które może z powodzeniem zastąpić w diecie białko zwierzęce. Z tego względu kokos jest szczególnie ważnym surowcem spożywczym w diecie wegetariańskiej."



4 komentarze:

  1. Wyglądają smacznie, a banan to mój ulubiony owoc ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. prosty pomysł, a jakże smaczne połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Osobiście preferuję wersję wafel ryżowy+masło orzechowe+konfitura brzoswiniowa+banan. Dwie sztuki takiej "kanapeczki" również robią za moje śniadanie. Jest tak słodko, że wystarcza mi słodkości na cały dzień ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o proszę jeszcze konfiturkę do tego dodać, na pewno smaku nie popsuje - wręcz przeciwnie ;)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...