Znalazłam ją ostatnio na facebookowej stronie portalu Puszka.pl - połączenie ciekawe, awokado grzało miejsce w misce z owocami już jakiś czas więc miało odpowiednią, miękką konsystencję, powykrzywiane ogórki (tańsze od prostych o jakieś 70%) i świeża rzodkiewka czekały na wykorzystanie więc na śniadanie zaserwowałam zieloną pastę. Po raz pierwszy jadłam ją nie do chleba ani bułek a do razowej macy firmy Kupiec, bo najgorsze co może być w jedzeniu to monotonia, więc warto sobie urozmaicać posiłki, a smak macy uwielbiam, nie lubię tylko gdy się kruszy, a to jest chyba jedna z jej cech charakterystycznych :)
Składniki na 1 śniadanko
pół dojrzałego awokado
ogórek świeży
5 rzodkiewek
sól i pieprz
sól i pieprz
Awokado wydrążyć ze skórki, pokroić w kostkę. Ogórka i rzodkiewki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, ewentualnie zmiksować blenderem. Doprawić do smaku.
Zjadać szybko, bo ogórek puszcza dużo soku, także najlepiej zjeść na jednym posiedzeniu :)
Zjadać szybko, bo ogórek puszcza dużo soku, także najlepiej zjeść na jednym posiedzeniu :)
Pycha pomysł :)
OdpowiedzUsuńja takie kruszące się chlebki jem po zamoczeniu w oleju lnianym, nie kruszą się a są pyszne
OdpowiedzUsuń