piątek, 26 kwietnia 2013

Zielona pasta z awokado i ogórka

Znalazłam ją ostatnio na facebookowej stronie portalu Puszka.pl - połączenie ciekawe, awokado grzało miejsce w misce z owocami już jakiś czas więc miało odpowiednią, miękką konsystencję, powykrzywiane ogórki (tańsze od prostych o jakieś 70%) i świeża rzodkiewka czekały na wykorzystanie więc na śniadanie zaserwowałam zieloną pastę. Po raz pierwszy jadłam ją  nie do chleba ani bułek a do razowej macy firmy Kupiec, bo najgorsze co może być w jedzeniu to monotonia, więc warto sobie urozmaicać posiłki,  a smak macy uwielbiam, nie lubię tylko gdy się kruszy, a to jest chyba jedna z jej cech charakterystycznych :)


Składniki na 1 śniadanko

pół dojrzałego awokado
ogórek świeży
5 rzodkiewek
sól i pieprz

Awokado wydrążyć ze skórki, pokroić w kostkę. Ogórka i rzodkiewki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, ewentualnie zmiksować blenderem. Doprawić do smaku. 

Zjadać szybko, bo ogórek puszcza dużo soku, także najlepiej zjeść na jednym posiedzeniu :)

2 komentarze:

  1. ja takie kruszące się chlebki jem po zamoczeniu w oleju lnianym, nie kruszą się a są pyszne

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...