Wiosenne śniadanie, lekkie a jednocześnie sycące na długi czas. Taka jajecznica nałożona na ulubioną bułkę smakuje wyśmienicie z dodatkiem świeżego pieprzu i gruboziarnistej soli.
Składniki na porcję śniadaniową
2 jajka
2 garście szpinaku świeżego
ząbek czosnku
przyprawy
Przeciśnięty przez praskę czosnek obsmażyć na patelni 2-3 minuty. Jajka rozbić na rozgrzaną patelnię, przyprawić i mieszać energicznie. Po chwili dodać przepłukany i porwany na mniejsze kawałki szpinak, smażyć razem do uzyskania odpowiedniej konsystencji jajecznicy. Ułożyć na przekrojonej na pół bułce. Obsypać przyprawami.
Oj, ja niestety jajek nie jadam :-(
OdpowiedzUsuńAle pycha! :)
OdpowiedzUsuńjajecznica ze szpinakiem na bułeczce- idealnie *-* bardzo lubię tak przyrządzać też jajecznicę z pomidorkiem ;p
OdpowiedzUsuńJajecznicy nie jadłam jeszcze ze szpinakiem, ale nic straconego :D
OdpowiedzUsuńMniam, takie proste, a jakie pyszne :)
OdpowiedzUsuń