poniedziałek, 20 maja 2013

Jajecznica ze szpinakiem na bułce

Wiosenne śniadanie, lekkie a jednocześnie sycące na długi czas. Taka jajecznica nałożona na ulubioną bułkę smakuje wyśmienicie z dodatkiem świeżego pieprzu i gruboziarnistej soli. 

Składniki na porcję śniadaniową

2 jajka
2 garście szpinaku świeżego
ząbek czosnku
przyprawy

Przeciśnięty przez praskę czosnek obsmażyć na patelni 2-3 minuty. Jajka rozbić na rozgrzaną patelnię, przyprawić i mieszać energicznie. Po chwili dodać przepłukany i porwany na mniejsze kawałki szpinak, smażyć razem do uzyskania odpowiedniej konsystencji jajecznicy. Ułożyć na przekrojonej na pół bułce. Obsypać przyprawami.

5 komentarzy:

  1. Oj, ja niestety jajek nie jadam :-(

    OdpowiedzUsuń
  2. jajecznica ze szpinakiem na bułeczce- idealnie *-* bardzo lubię tak przyrządzać też jajecznicę z pomidorkiem ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. Jajecznicy nie jadłam jeszcze ze szpinakiem, ale nic straconego :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, takie proste, a jakie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...