niedziela, 10 marca 2013

Płatki ryżowe z owocami

Błyskawiczny - bo na płatkach ryżowych firmy Kupiec, które wystarczy wrzucić do wrzątku i gotować 2 minuty. Zdrowy, bo z sezonowymi owocami - twardym jabłkiem, jędrną marchewką* i suszonymi jagodami goji (które możecie kupić w sklepie DorBio)

Swoją drogą pamiętacie ostatni konkurs z DorBio? 
Właśnie zabieram się za wysyłanie maili do wszystkich osób zgłaszających swoje prace, w którym znajdziecie hasło umożliwiające zakupy z rabatem w sklepie DorBio!
Oczekujcie maila ;)

*P.S Marchewka niby warzywo, ale słodka jak owoc, więc niech tak zostanie.

Składniki na 1 porcję

szklanka wody
4-5 tabletek stevii (Stevija)
szklanka płatków ryżowych błyskawicznych (Kupiec)
pół jabłka (np. szara reneta)
marchewka
łyżka jagód goji (DorBio)

 Wodę gotujemy ze stevią, do wrzątku wsypujemy płatki ryżowe - mieszamy i gotujemy 2 minuty. Jabłko kroimy w kostkę, marchewkę trzemy na tarce. Ugotowane płatki ryżowe przekładamy na wysokiej szklanki na przemian z owocami. Wierzch posypujemy jagodami goji.


1 komentarz:

  1. Karolinko, ale się wstrzeliłaś w temat :))) w piątek własnie spotkałam jagody goi w sklepie, tylko nie bardzo wiedziałam, co można z nich zrobić. Teraz już wiem do czego użyje :)))
    Dziękuje za dodanie wpisu do mojej akcji "Zimowe Jabłuszka" i pozdrawiam :)
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...