niedziela, 18 listopada 2012

Dzienne menu, fotomenu (17.11)

Wreszcie spokojny poranek, ciepło grzejniczków, szlafrok i papcie na nogach...a wieczorem koncert Indios Bravos w Legnickiej Spiżarni, uściśnięcie dłoni przez Gutka i tak głośne śpiewanie, że dziś prawie nie mogę wydobyć z siebie głosu. Było bosko!

Śniadanie:
2 gofry amarantusowe, serek wiejski lekki wymieszany z dżemem jabłkowym bez cukru (mimo obaw, że brak cukru spowoduje pleśnienie dżemy trzymają się wyśmienicie!), mieszanka orzechów i rodzynki bez siarki, 4 biszkopty i duża herbata bez cukru

/za pyszne i zdrowe śniadanie dziękuję firmie EkoProdukt za zapas amarantusa, a za rodzynki BEZ SIARKI dziękuję marce Lidl - wiórki kokosowe zresztą także mają bez siarki.../

II śniadanie
torcik kaszy manny z karobem na mleku zagęszczonym z magnezem (dokładny przepis TUTAJ) - dziś bez orzechów i nutelli śliwkowej - za to z resztką serka wiejskiego i dżemu oraz jedno ciasteczko amarantusowe (przepis na blogu)

obiad
spaghetti z pszenicy durum z sosem pomidorowym z cebulą i kotletami sojowymi (a'la schabowe)


deser
duże jabłko i jeszcze jedno w/w ciasteczko


7 komentarzy:

  1. pychota!
    na gofry i spaghetti aż ślinka mi pociekła!:p
    ja już od paru lat robię dżemy bez cukru i wszystko jest ok, choć też na początku moja mama i babcia mówiły, że spleśnieją;p

    OdpowiedzUsuń
  2. To wiórki kokosowe też zawierają siarkę? ; o

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda jak zwykle bomba i gratuluję różnorodności i błonnika wszędzie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. To ja poproszę gofra:) Chyba zacznę kupować rodzynki i wiórki w lidlu, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam dania małokaloryczne,menu wygląda świetnie:)serek wiejski z Lidla jest rewelacyjny do różnych past ale z gofrem musą byc pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...