sobota, 1 grudnia 2012

Śniadaniowa jaglanka z bakaliami

Rzadko pozwalam sobie na "sklepowe" słodycze ale Lentilkom z Czeskiego Marketu nie mogłam się oprzeć :)



Składniki na 1 duże śniadanie

W roli głównej - KASZA JAGLANA - edycja zimowapół szklanki kaszy jaglanej (Sante)
5-6 daktyli suszonych
5-6 moreli suszonych niesiarkowanych (do kupienia w BadaPak)
rodzynki niesiarkowane dostępne w Lidl'u
mleko sojowe o smaku czekoladowym

                        do ozdoby lentilki :)


Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu (najpierw płuczemy na sitku, potem wrzucamy do wrzącej wody, powinno jej być w tym przypadku troszkę ponad szklankę i gotujemy ok. 20 minut). Bakalie pokroić, kaszę przełożyć do wysokiej szklanki na przemian z bakaliami, zalać lekko mlekiem sojowym, żeby nie było za suche. Udekorować lentilkami. Smacznego!

9 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam tych cukiereczków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O mamo, szalałam na punkcie tych cukierków ;) Widzę, że dziś u Ciebie nie tylko zdrowo, słodko, ale i tak jakoś... świątecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. ja uwielbiam kaszę jaglaną na mleku :)
    no i z tymi lentilkami musiało być równie genialne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też dzisiaj kolorowe cukiereczki tylko w nieco innym wydaniu! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Słodko, zdrowo i kolorowo, też zaczęłam zwracać uwagę na produkty bezsiarkowe, wiórki, rodzynki itp, również kupuję w lidlu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Troszkę za słodko ;) Owoce suszone, słodkie mleko i do tego lentilki. Na deser bardziej.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lentilki i Studentska- 2 smakołyki które zawsze przywoziłam z Czech. sto lat już nie jadłam;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...