środa, 17 grudnia 2014

Jadłospis 17.12.2014

Śniadanie - kasza jaglana zmiksowana z 2 bananami i przyprawą do piernika, obsypana płatkami migdałów, pierniczek domowy od koleżanki

II śniadanie - kromka grahama z twarożkiem Grani i kromka z masą jaglaną (jaglanka, cynamon, rodzynki, banan - pozostałość po pieczeniu ciasteczek jaglanych, przepis tutaj) obsypana płatkami migdałów i kostką czekolady, 2 owe ciasteczka jaglane (bez mąki), jabłko

 Obiad - frytki domowe z piekarnika (5 ziemniaków, 2 łyżki oleju, przyprawa do ziemniaków), surówka z białej rzepy, marchewki, pietruszki i jabłka oraz oleju i sosu koperkowego + 2 jaja sadzone


Przekąska - próbowana masa na sernik bez sera (jaglany znaczy się, przepis niebawem), piernik norymberski na opłatku

Kolacja - kromka grahama z twarożkiem Grani, kromka grahama z margaryną Finuu i wędliną sojową Polsoja, surówka z obiadu

2 komentarze:

  1. Mam pytanko, czy Ty nadal karmisz córeczkę? Bo ja urodziłam tydzień przed Tobą i tak czytam codziennie Twoje menu i niestety połowy rzeczy nie mogę jeść, dlatego tak z ciekawości pytam czy tylko mój dzieciak jest taki wrażliwy, czy Twoja córcia ma bardziej odporny brzuszek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, że karmię :) A czego nie możesz jeść? Bo ja nie jem cytrusów i strączków póki co, ale niebawem czas będzie spróbować, bo Lila na nic co jem nie reaguje bólem brzuszka więc chyba akceptuje to co wcinam :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...