poniedziałek, 3 grudnia 2012

Ciemne smoothie z karobem

W ramach szybkiego śniadania dawka 
potasu, błonnika i magnezu z banana;
białka i wapnia z mleka;
żelaza i witaminy E z karobu
oraz omega3 z siemienia lnianego

banan
kubek mleka (pół waniliowego sojowego, pół zwykłego np. 3,2%)
pełna łyżka karobu (dostępny w sklepie Ekolandia24.pl)
łyżka mielonego lnu (EkoProdukt)

Wszystko zmiksować w blenderze lub Thermomixie. 



Karob w kuchni

3 komentarze:

  1. Właśnie piję - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Najlepsze - robiłam już kilka razy! :) Zwykle na mleku roślinnym i czasem z kakao. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. koniecznie musze wyprobowac wyglada pysznie i pewnie tez tak smakuje...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...