Ale jakoś muszę określić co to za przepis, więc będzie po bretońsku, ale wege.
- szklanka fasoli (jaś mniejszy)
- 2 duże cebule
- papryka świeża
- puszka pomidorów krojonych
- pół opakowania przecieru pomidorowego
- przyprawy
- łyżka oliwy do smażenia cebuli
- 2 duże cebule
- papryka świeża
- puszka pomidorów krojonych
- pół opakowania przecieru pomidorowego
- przyprawy
- łyżka oliwy do smażenia cebuli
Fasolę namoczyć w wodzie około 12
godzin, gotować prawie godzinę. Cebulę zeszklić na patelni, dodać
paprykę i pomidory oraz przyprawy, dusić na patelni jeszcze jakieś 10
minut.
Połączyć fasolę z sosem z patelni.
Pomijając fakt moczenia fasoli i jej godzinnego gotowania (co można sobie zrobić wcześniej, ugotować od razu więcej i resztę fasolek wykorzystać np. na ciasto) to całość zajmuje nam max. pół godziny :)
Połączyć fasolę z sosem z patelni.
Pomijając fakt moczenia fasoli i jej godzinnego gotowania (co można sobie zrobić wcześniej, ugotować od razu więcej i resztę fasolek wykorzystać np. na ciasto) to całość zajmuje nam max. pół godziny :)