środa, 8 lipca 2015

Gofry - serduszka (jaglane)

Podczas upałów nie chce się siedzieć w kuchni, ale gofrów sobie nie odmawiam :) Lekko, dużo owoców, żyć nie umierać! Muszę przyznać, że o wiele bardziej smakują mi gofry właśnie z serduszkowej gofrownicy, są cieńsze, bardziej chrupiące i można ich zjeść więcej ;) Mój kolejny zakup to właśnie taka maszynka do smażenia, gofry ze zdjęcia są podwójnie wakacyjne, bo robione u Mamy...



Składniki na ok.10 sztuk 
2 jajka
1/2 szklanki mąki jaglanej
szklanka mleka roślinnego
3/4 szklanki wody gazowanej
2 łyżki oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki ksylitolu
2 łyżki oleju
łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie)

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Smażyć na pełnej mocy gofrownicy. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Mogłabym je jeść codziennie <3

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...