Szybkie i efektowne danie.
- pół opakowania mrożonego szpinaku
- pół opakowania mrożonych brokułów
- 2 cebule
- odrobina tłuszczu do smażenia cebulki (u mnie masmix niskotłuszczowy)
- przyprawy
- opakowanie ciasta francuskiego
- pół opakowania mrożonych brokułów
- 2 cebule
- odrobina tłuszczu do smażenia cebulki (u mnie masmix niskotłuszczowy)
- przyprawy
- opakowanie ciasta francuskiego
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy na małe kawałki. W
rondelku rozmrażamy szpinak z przyprawami, lekko podduszamy.
Cebule kroimy w kawałki, solimy i przysmażamy na DOSŁOWNIE małej łyżeczce tłuszczu. Wszystkie warzywa mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia (dlatego ja to wszystko zrobiłam wczoraj wieczorem).
Rozwijamy ciasto francuskie, nakładamy farsz i zwijamy roladę. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temp. 200 st. C.
Cebule kroimy w kawałki, solimy i przysmażamy na DOSŁOWNIE małej łyżeczce tłuszczu. Wszystkie warzywa mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia (dlatego ja to wszystko zrobiłam wczoraj wieczorem).
Rozwijamy ciasto francuskie, nakładamy farsz i zwijamy roladę. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temp. 200 st. C.
Pod koniec pieczenia można położyć plasterek serka żółtego na wierzch.
Dzisiaj zrobię to na obiad. :) Ale dodam jeszcze ząbek czosnku.:)
OdpowiedzUsuńA pewnie! Ja dodaję czosnek granulowany czasami, a czasami świeży, nie wiem czemu nie wpisałam tego w przepisie ;p
OdpowiedzUsuńNawet nie wyobrażam sobie szpinaku bez czosnku.:)
OdpowiedzUsuńRolada była przepyszna! :)