piątek, 25 maja 2012

Zupa szpinakowa z dodatkiem fasolki szparagowej

Przepis na dzisiejszą ZUPĘ SZPINAKOWĄ Z DODATKIEM FASOLKI SZPARAGOWEJ

pół opakowania mrożonego szpinaku
2 garści fasolki szparagowej (miałam mrożoną z ogródka)
garść makaronu muszelki
potarta marchew
5 kotletów sojowych*
 przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa itp.)
 ciemny sos sojowy (jak ktoś nie ma to tradycyjną maggi, bo w smaku bardzo podobne)

Fasolkę zalać wodą, dodać marchew i doprowadzić do wrzenia. Dodać szpinak i makaron po czym  zagotować raz jeszcze. Doprawić do smaku. Kotlety sojowe wrzucić do zupy, poczekać aż zmiękną, wyciągnąć i pokroić w kosteczkę. Tak przygotowaną kostkę sojową wrzucić do zupy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...