czwartek, 3 stycznia 2013

Spaghetti fasolowe

Tym razem propozycja obiadowa, fasolka szparagowa jest dostępna praktycznie przez cały rok, zimą posiłkujemy się zapasami z zamrażarki a latem prosto z grządki.

Składniki na 4 porcje

opakowanie fasolki szparagowej
duża cebula
puszka pomidorów krojonych
3 ząbki czosnku
przyprawy
łyżka oleju 

Fasolę gotujemy w osolonej wodzie, tak żeby była jak makaron - al'dente ;) Cebulkę kroimy i przysmażamy na łyżce oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pomidory (wraz z całym sosem), dusimy razem z przyprawami ok. 10 minut. Dodajemy odcedzoną fasolkę i mieszamy. 
Można podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do kotletów.



4 komentarze:

  1. podkradam przepis, zapisuję i robię jutro na obiad! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny przepis, ale 4 porcje? moim zdaniem to są max 2 porcje tak żeby w miarę się najeść...chyba że opakowanie fasolki to co najmniej 1- 1,5 kg

    OdpowiedzUsuń
  3. Mm coś pysznego i kolorowego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastico bombastico maj dear :D nie ma to jak ZDROWY makaron :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...