Dawno nie jadłam deseru w moich ulubionych, wysokich szklankach. Czas to zmienić! Zapraszam na lekki aczkolwiek pożywny deser z ryżem i aronią w roli głównej. A dodatkowo 3 przesmaczne ciasteczka "nieciasteczka", które dostałam w paczce przesłanej przez sklep EKO-MARKET.
Amarantusie ekologiczne - to pierwsze na rynku smaczne, niezwykle lekkie i chrupiące talarki,
stworzone specjalnie dla dzieci. Wytwarzane z najbardziej wartościowego
zboża na świecie – amarantusa, z dodatkiem bogatej w minerały i witaminy
melasy oraz miodu.
Co nam będzie potrzebne do zrobienia deseru ryżowego?
szklanka mleka
5 łyżek płatków ryżowych
słodzik ze stevii (3-4 tabletki)
aronia (szklanka)
i 3 amarantusie ekologiczne...dodatkowo, jak chcecie połechtać podniebienie...
Mleko ze słodzikiem przelewamy do rondelka, wsypujemy płatki ryżowe i gotujemy ok. 10 minut często mieszając, aż płatki napęcznieją i zrobią się gęste. Do wysokiej szklanki lub pucharka wsypujemy część przepłukanej aronii, zalewamy częścią masy, potem znowu owoce i ryż.
Za połechtanie podniebienia dziękuję (można kliknąć i zobaczyć ofertę):
O, to musi być dobre. :) Z tymi ciasteczkami deser na pewno smakuje wspaniale.
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda , a amarantusie są bardzo smaczne , mi smakują orzechowe ,ale z chęcią spróbowała bym jeszcze kokosowych ;)
OdpowiedzUsuńzdrowo i ekologicznie ,czyli pysznie !
Ja póki co jadłam tylko te Króla Maciusia i są bombowe!
UsuńWygląda pysznie :) Szkoda ze nie lubię aronii :) Ale może ją czymś zastąpię i wykorzystam Twój przepis
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Wcale nie szkoda, możesz sobie dać jakiekolwiek lubiane owoce ;) Nie wszyscy muszą lubić to samo :)
Usuńpycha
OdpowiedzUsuń