środa, 29 sierpnia 2012

Kwaśny makaron

To nie łazanki, bo zupełnie inny makaron i nie ma słodkiej kapusty, ale tak na to danie mówimy w domu. Gdy w sobotni poranek z ust mojego Męża padło "Zrobimy łazanki?" od razu wiedziałam, że będzie smaczny obiad!


Składniki na 2 ogromne porcje ;)

pół kilograma kapusty kiszonej
300 gram makaronu graham świderki
duża cebula
łyżka oleju do smażenia
przyprawy wg uznania (u nas mieszanka do bigosu firmy Marsyl)

Kapustę razem z sokiem wrzucam do rondelka, zalewam wrzątkiem i gotuję 30 minut. W tym czasie kroję cebulkę i podsmażam na patelni z tłuszczem. W osobnym garnku gotuję makaron. Odcedzam i dodaję do niego kapustę i cebulę, doprawiam, mieszam i jeszcze ciepłe wykładam na talerze. 

3 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie :) niedługo spróbuję zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślę, że spróbuję :) Uwielbiam łazanki, tylko nigdy nie mam czasu ich robić. A to wydaje się dużo szybsze.

    OdpowiedzUsuń
  3. Makaron! Uwielbiam w każdej postaci. :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...